ORIGINE
Rode wijn uit Saint-Émilion
De Puisseguin Saint-Émilion appellatie ligt ten noordoosten van het beroemde dorp Saint-Émilion. Deze historische wijngaard strekt zich uit over een heuvelachtig gebied, waar de wijnstokken profiteren van voldoende zonlicht en koele nachten, wat zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven. Geselecteerd door onze oenoloog, P de Puisseguin put uit een klei-kalksteen terroir om een volle en vlezige wijn aan te bieden, die de prestige van Bordeaux-wijnen vertegenwoordigt.
WIJNMAKING
Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
PROEVEN
Helder donker granaatkleur.
Fruitige neus met aroma's van zwarte bessen, bramen en morellen.
Ronde, gebalanceerde en persistente smaak met rijpe en warme tannines.
Eten & Wijn Combinaties
Te genieten bij een biefstuk, geroosterd varkensvlees met pruimen of oude kaas.
Serveer bij 18°C.
PRIJZEN
2012: Bronzen Medaille op IWC 2013.
Commentaar
Gelegen in het hart van de appellatie Côtes de Bourg, bijgenaamd "de kleine Zwitserland van de Gironde" vanwege het zeer heuvelachtige landschap, strekt de wijngaard zich uit over een bevoorrechte terroir. De meeste wijnstokken zijn aangeplant op hellingen en profiteren van een optimale zuid/zuidwestelijke blootstelling in een regio die geniet van een microklimaat dat 10% extra zonneschijn biedt in vergelijking met de rest van de Bordeaux-wijngaarden. Deze zonneschijn, in combinatie met de klei-kalkhoudende bodems, maakt het mogelijk om atypische wijnen te creëren die rondheid en karakter combineren. In 2010 bundelden Damien en Anaïs Labiche, broer en zus afstammend van een grote lijn van wijnbouwers, hun ervaring en namen ze de 10 hectare wijngaard van hun oom over, eigenaar van Château Tour Birol. Vandaag de dag exploiteren ze 35 hectare wijngaard met atypische druivensoorten zoals petit verdot, caménère, merselan en muscat blanc à petit grains.
Druivensoorten: Merlot (100%)
Producent: Familie Labiche in Samonac (33710)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2020
Een natuurlijke wijn van een inheemse druif en een originele vinificatie. Wie kan dat beter?
Gewoon Braucol, het is verse framboos en een mooie kruidige structuur: kurkuma, komijn en een vleugje tonkaboon.
Domein: DOMAINE D'ESCAUSSES
Appellatie: GAILLAC
Regio: ZUID-WEST
Kleur: Rood
Druivensoorten: Braucol
Teeltwijze: Biologische conversie
Karakter: licht / fruitig
Inhoud: 75cl
Zwavelgehalte: zeer weinig of niet gesulfiteerd
Oogstjaar: 2019
De wijn: Il rosso dell'Abazia is DE grote rode wijn van het domein Serafini & Vidotto. Gemaakt van een assemblage van typisch Bordeaux-druiven, brengt deze cuvée ons echter onmiddellijk naar Italië. De textuur is namelijk fluweelachtig, de tannines zijdezacht en de materie bijzonder verleidelijk. De aroma's van deze mooie fles zijn bijzonder warm, met tonen van zwarte vruchten (zure kers, braam), zachte specerijen (vanille, kaneel) en ook peper en eucalyptus. Het geheel is bijzonder charmant en drukt een kracht uit die goed in balans is. Perfect te combineren met rood vlees en charcuterie. "Fuoriclasse" (uitzonderlijk) zoals onze Italiaanse vrienden zeggen!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivenrassen: Cabernet-sauvignon, Cabernet-franc, Merlot
DOC: Montello e Colli Asolani (Venetië, Italië)
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2032
Serveertemperatuur: 16-18°C
De gezouten boterkaramel... Om te smeren of over desserts te gieten, het is zo lekker!
Voedingswaarden per 100 g
Energie (kcal) = 437
Energie (kJ) = 1822
Vetten (g) = 30 waarvan verzadigde vetzuren (g) = 19
Koolhydraten (g) = 40 waarvan suikers (g) = 40
Eiwitten (g) = 1.2 Zout (g) = 0.3
Staat: Nieuw
INGREDIËNTEN: Suiker, Crème fraîche 35% MG, boter* halfzout 18%, melkchocolade BARRY
Netto gewicht: 210 g
Oorsprong: Corsica
Œil
roodpaarse, donkere en intense kleur, paarse nuances
Nez
kleine rode vruchten, rijpe rode vruchten
Bouche
aroma's van kleine rode vruchten en rijpe rode vruchten, oosterse specerijen, krachtig maar niet agressief
Vinification Semicarbonische maceratie. Na de fermentatie wordt de wijn in roestvrijstalen tanks gerijpt tot de botteling.
Accord met wijn rode vleesgerechten, wild, gastronomische gerechten
Het advies van de wijnmaker serveren tussen 17 en 19°C
Alcoholpercentage: 14% vol
Bewaarpotentieel: 10 jaar
Verpakking: Karton van 6 flessen van 75cl
Domaine: Domaine du Siestou
Appellation: Minervois
Jaargang: 2019
Druivensoort: Carignan, Syrah
Cultuur: Biologisch
Label: Beschermde Geografische Aanduiding
TERROIR & ESTATE
Zandige mergel en kobalt, stenige bodem.
Mediterraan klimaat, beïnvloed door de Mistral-wind.
Biologische wijngaard gelegen nabij het dorp Visan.
DRUIVENVARIËTEN
Grenache 85%
Mourvèdre 10%
Syrah 5%
WIJNMAKING
Handmatige oogst, gedeeltelijk ontsteeld.
Maceratie van ongeveer 2 weken.
Volledig gerijpt in vaten op fijne droesem voor botteling (ongefilterd).
PROEFNOTITIES
Deze wijn heeft een elegante robijn-paarse kleur. De neus onthult aroma's van zwarte bessen en kersen.
De smaak is goed in balans met volle tannines en tonen van zwarte vruchten en drop.
Uitstekende combinatie met Mediterraanse gerechten, wit vlees, mild gekruide gerechten (bijv. paella of curry) en rood vlees.
Commentaar
Pierre Jean, de 7e generatie van een familie van wijnbouwers, kocht Château Lapelletrie in 1930 om zijn droom te verwezenlijken. Vandaag de dag wordt dit ongeveer 10 hectare grote eigendom geleid door zijn kleindochter, Anne Biscaye, de 9e generatie, in een familiale geest. Ze heeft zich ingezet voor een vrijwillige aanpak van prestaties, ter bescherming van het milieu, terwijl ze een hoge kwaliteitsnorm behoudt. Ze past zachte vinificatie toe, bijna als een infusie, om alleen het beste uit de druiven te halen.
Proeverij
In het glas vinden we een wijn van goede kwaliteit, met een heldere kleur, een expressieve en delicate neus. Mooie robijnrode kleur. De neus is fruitig met een vleugje vanille, de aanzet is soepel, rond in de mond, gevolgd door vlezige, zijdezachte en fluweelachtige tannines. Goede balans, een wijn in volledige harmonie.
Druivenrassen: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Producent: Familie Biscaye in Saint-Christophe-des-Bardes (33330)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2019
Commentaar
Toen de familie Reclus zich in 1880 vestigde op Château Pichon Bellevue, verbouwden ze slechts 2 hectare grond in gemengde teelt. Sindsdien heeft het domein zich voortdurend ontwikkeld: voorheen werd de wijn in vaten verkocht op de markt van Bordeaux, en in 1982 vond de eerste botteling op het Château plaats. Vandaag de dag zet Laurent op natuurlijke wijze het werk van zijn ouders, Christiane en Daniel Reclus, voort, met bijzondere aandacht voor het verzorgen van de 50 hectare wijngaarden in de traditie en waarden van de familie, terwijl hij ook een moderne touch toevoegt. Zijn werkfilosofie is altijd gericht geweest op een preventieve benadering in plaats van een curatieve, wat het mogelijk maakt om een verantwoorde landbouw toe te passen die is gebaseerd op constante monitoring van de neerslag.
Druivensoorten: Merlot (80%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (5%)
Producent: Familie Reclus in Vayres (33870)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015
Commentaar
Het Château Le Bruilleau is een familiebezit sinds vier generaties, geleid door Nadine en Serge Bedicheau, waarvan de wijngaard meer dan tien hectare aan wijnstokken beslaat, waaronder 2 hectare wit, in de appellatie Pessac-Léognan, in de regio Bordeaux. Bij Château Le Bruilleau zijn de oogsten handmatig en krijgen alle wijnstokken de beste zorg. De rijping van de rode wijnen van het domein duurt minimaal 12 maanden. Als kleine exploitatie binnen de grote domeinen van de appellatie Pessac-Léognan, worden de wijnen van Château Le Bruilleau regelmatig onderscheiden door de pers vanwege hun kwaliteit.
Proeverij
Krachtige neus van rijpe rode en zwarte vruchten, tonen van leer en ceder, volle mond, met duidelijke, goed aanwezige tannines en een mooie lengte. Een goede structuur.
Druivensoorten: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)
Producent: Familie Bédicheau in Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Opmerking
In 1869 werkt Edmond Addé, erkend door de Franse landbouwsector met de titel "Ridder van het domein", aan de selectie van hoogwaardige druivensoorten en de ontwikkeling van de wijngaard van Château Preuillac. Al in 1879 wint de wijngaard verschillende medailles en prijzen. In 1932 wordt het opgenomen in de classificatie van Crus Bourgeois die dat jaar is opgericht. Raymond Bouët onderneemt een grote reorganisatie van de wijngaard, de bouw van een wijnkelder en een ondergrondse kelder die in 1975 in gebruik werd genomen. De ondergrondse kelder van 200 m2, in de stijl van de 18e eeuw, is een unieke structuur geworden in de appellatie Médoc. De families Mau en Dirkzwager hebben het domein in 1998 met succes overgenomen. Er zijn belangrijke renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in de hele kelder en in de wijngaard, wat Château Preuillac aanmoedigt om te schitteren en uit te blinken in het nastreven van zijn doelen.
Druivensoorten: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (35%), Cabernet Franc (5%)
Producent: Familie Mau in Lesparre (33340)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015
Commentaar
Château Gaudin is een familiebezit sinds 1901. Van 4 hectare in die tijd, heeft het domein dankzij 3 opeenvolgende generaties nu 11 hectare prachtige wijngaarden waarvan de gemiddelde leeftijd 40 jaar is. Château Gaudin is gelegen in Pauillac in het Médoc in de Gironde. Deze wijngaard profiteert van een zeer bevoorrechte ligging, omdat het is aangelegd op de grindheuvels van het dorp Saint-Lambert in de gemeente Pauillac, omringd door wijngaarden van prestigieuze crus.
Proeverij
De neus van Château Gaudin is fijn, krachtig en complex; rode en zwarte vruchten, gevolgd door vanille en leer, om uiteindelijk plaats te maken voor de opvoedingsnoten (specerijen, zoethout, vanille en eik). In de mond is de omvang van deze wijn indrukwekkend. De aanzet is soepel en krachtig tegelijk, de structuur onthult zich geleidelijk, ze is diep, zeer verfijnd, krachtig en vol van smaak, de tannines zijn van een zeldzame elegantie terwijl ze stevig, fijn en met een onnavolgbaar korrel zijn.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Producent: Familie Capdevielle in Pauillac (33250)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 12 - 2017
De sterke drank: Deze Tequila van het huis Don Fulano brengt perfect de balans tot uitdrukking die een Tequila Reposado moet hebben. In deze mooie fles vinden we de smaken van de "klassieke" blanco Tequila uit de lijn, namelijk fruitige tonen (citrus, sinaasappelschil), een vleugje peper en een plantaardige, aardse toets die het terroir uitdrukt. De verschillen liggen echter in de 10 maanden die deze sterke drank in Franse eiken vaten heeft doorgebracht. Zo is er een fijne, smakelijke houttoets waarneembaar op de achtergrond, die het geheel een mooie textuur in de mond geeft die aan cacao doet denken. In cocktails of puur, deze Tequila Reposado zal u hoe dan ook imponeren tijdens de proeverij!
Het huis
Type: Tequila 100% Blauwe Agave
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 40%
De likeur: Adriatico vertegenwoordigt een nieuwe generatie Amaretto. Het wordt geproduceerd uit 100% natuurlijke Italiaanse ingrediënten, waaronder amandelen uit Apulië. Deze worden met de hand geoogst, langdurig geroosterd, vervolgens gedistilleerd en gecombineerd met tonen van vanille, kaneel, cacao en een vleugje koffie. Ten slotte voegt een snufje zout een delicate toets toe die de nabijheid van de Adriatische Zee oproept. Het resultaat is een likeur die twee keer minder zoet is dan traditionele Amaretto en beschikt over een prachtige aromatiek. Een genot om te consumeren met ijs of in cocktails (Amaretto Sour, Amaretto Coffee of Godfather)!
Het huis: Adriatico is de geslaagde onderneming van Jean-Robert Bellanger, een Franse ondernemer die de grote Italiaanse merken op hun eigen terrein uitdaagt. Op 40-jarige leeftijd besluit hij zich om te scholen in de drankenindustrie en richt hij het merk op in september 2019.
Type: Amaretto
Inhoud: 70cl
Alcoholpercentage: 28%